Verschaeren staat helemaal achter de visie: "We moeten het plan respecteren"

Verschaeren staat helemaal achter de visie: "We moeten het plan respecteren"
Foto: © photonews

Yari Verschaeren mag zich volgende week melden bij de Rode Duivels. Maar eerst heeft hij nog een zwaar klusje op te knappen bij Anderlecht: Standard komt op bezoek. Een eerste winst, uitgerekend tegen de Rouches, zou de gemoederen bedaren. De 18-jarige is wel helemaal mee met de visie...

De visie van Vincent Kompany dus: "We wisten vanaf dag één: wat er ook gebeurt, we houden ons daaraan. We veranderen niet, ook niet als het even tegenslaat. Vince geeft ons zoveel vertrouwen dat we wéten dat het gaat werken. Als we maar geduldig blijven", vertelt hij in HLN.

Je moet door de resultaten heen kunnen kijken

Geduld is een schone deugd, maar het is ook niet oneindig. Hoe lang gaat het duren? "Da's moeilijk te zeggen. Ik zou zeggen: vanaf het moment dat we beginnen te winnen. Als we tegen pakweg KV Mechelen gewonnen hadden - wat verdiend zou geweest zijn - zouden we nu heel anders aan het spreken zijn. Geen enkele van onze nederlagen was 'logisch', het kon altijd een andere kant uitgegaan zijn", meent Verschaeren.

"Soms moet je door de resultaten heen kunnen kijken. Het ontbreekt ons gewoon wat aan geluk. Daardoor hebben we wedstrijden verloren die we niet moesten verliezen. En dat leidde dan weer naar een situatie waarin bepaalde jongens vaker de zekere optie kiezen en minder risico's durven nemen. Maar dat is niet de bedoeling. We moeten het plan respecteren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties