Standard heeft een probleem dat maar niet opgelost geraakt: buitenshuis nog niet de helft van de punten
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 7 reacties

Standard heeft een uitprobleem

Standard heeft een probleem dat maar niet opgelost geraakt: buitenshuis nog niet de helft van de punten
Foto: © photonews

Standard staat helemaal bovenaan in de rangschikking met 12 punten. En toch heeft Michel Preud'homme zorgen. De thuisreputatie van de Rouches is formidabel, maar eens ze Sclessin verlaten zijn ze o zo kwetsbaar.

De eerste helft van Standard tegen Anderlecht werd door Michel Preud'homme als "schandalig" bestempeld. Over de tweede was hij al iets milder, want er werd gevochten voor elke bal. "Maar die grinta van in eigen huis miste ik", zuchtte MPH achteraf.

Het is geen nieuw kwaad, ook vorig seizoen was Standard afhankelijk van hun thuisreputatie. De Rouches pakten op verplaatsing in de reguliere competitie slechts vijf uitzeges. In de play-offs was er dat zelfs maar eentje. 4 op 15 in play-off 1 buitenshuis, dat was het probleem. 

Vurig publiek

Daartegenover staat dat ze heel het seizoen lang maar drie keer in het Stade Maurice Dufrasne verloren (in de reguliere competitie zelfs maar één keer). Het contrast is te groot, weet ook Michel Preud'homme. Maar het is wel een indicatie van hoe belangrijk het vurige publiek van Standard is.

Dit seizoen is het weer zover: 9 op 9 op Sclessin, 3 op 9 op verplaatsing. Die ene overwinning kwam er in Cercle, dat nog zoekende is. Een probleem waar Preud'homme niet meteen een oplossing voor vindt. "Dezelfde grinta als thuis? Ja, maar het wil nog niet lukken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties