Het hallucinante verhaal achter het failliet bij SV Roeselare: '25.000 euro schulden bij een lokale brasserie'
Arjen T'Sjoen
| 17 reacties
Het hallucinante verhaal achter het failliet bij SV Roeselare: '25.000 euro schulden bij een lokale brasserie'
Foto: © photonews

Dinsdagnamiddag werd de voetbalclub KSV Roeselare door de ondernemingsrechtbank failliet verklaard. De oorzaak is wel bijzonder opvallend te noemen.

De West-Vlaamse club werd volgens Het Nieuwsblad namelijk door de uitbater van een Roeselaarse horecazaak gedagvaard na het niet betalen van een aantal rekeningen. De zaak kreeg verschillende spelers van de club over de vloer en er werden ongeveer 25.000 euro schulden gemaakt.

Spelen tegen Virton of niet?

De uitbater kreeg niets meer te horen en besliste om naar de rechtbank te stappen. Gisteren kwam de zaak voor, maar er was niemand van de club aanwezig. Vervolgens verklaarde de rechtbank de club failliet op basis van de openstaande schuld. Of het eerste elftal dit weekend zal spelen tegen Excelsior Virton is  niet zeker. Het bestuur van de club zit momenteel samen met de curator om een oplossing te zoeken.

UPDATE: Het is mogelijk dat Roeselare alsnog aan het faillissement ontsnapt, als de onderhandelingen met de curator over het verzet dat de club kan aantekenen goed aflopen. Alle betrokken partijen plegen verder overleg. KSV Roeselare zou vanavond nog met officiële communicatie komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties