Wereldberoemde 'Class of 92' houdt reünie op de Testimonial Match van Vincent Kompany
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Manchester
| 6 reacties

Vijf van de zes spelers van de 'class of 92' staan op het veld in Vincent Kompany's Testimonial Game

Wereldberoemde 'Class of 92' houdt reünie op de Testimonial Match van Vincent Kompany
Foto: © Photonews

In de Testimonial Match van Vincent Kompany nemen tal van ex-ploegmakkers van Kompany het op tegen de Premier League All-Stars XI. In dat laatste team zitten heel wat spelers met een verleden bij Manchester United.

Vijf van de zes spelers van de wereldberoemde 'class of 92' zullen woensdagavond het shirt van de Premier League All-Stars XI dragen: Paul Scholes, Ryan Giggs, Phil Neville, Gary Neville en Nicky Butt.

In het begin van de jaren 1990 braken tal van jeugdspelers door in het eerste elftal van Manchester United. Zo'n jonge speler die voor de hoofdmacht uitkwam werd dan een Fergie's Fledgling (de youngsters van Ferguson) genoemd.

Beckham niet

In 2013 verscheen er een documentaire over zes Fledglings die een bijzonder succesvol verleden hebben gehad bij Man United. De hoofdrolspelers in die documentaire, getiteld 'The Class of 92', zijn Butt, de Nevilles, Scholes, Giggs en David Beckham. Laatstgenoemde is de enige die woensdagavond niet op het veld zal staan in het Etihad Stadium.

Voor het overige zijn er nog veel ex-spelers van Manchester United die voor de All Stars XI zullen uitkomen: Edwin van der Sar, John O’Shea, Wes Brown, Michael Carrick en Robin van Persie. Tien in totaal dus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties