Pro League neemt makelaarsvereniging op de korrel: "Zo maken ze het niet makkelijker"
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brussel
| 5 reacties

Pro League neemt makelaarsvereniging op de korrel

Pro League neemt makelaarsvereniging op de korrel: "Zo maken ze het niet makkelijker"
Foto: © photonews

Jesse De Preter - CEO van het BFFA - nam deze middag in VTM Nieuws de regelgeving rond transfers op de korrel. Hij wees er ook op dat er niets veranderd was sinds Propere Handen. De Pro League wachtte niet te lang om hem van antwoord te dienen.

Vandaag was er de Algemene Vergadering van de Pro League en de uitspraken van De Preter kwamen ter sprake. "Ik heb nooit geweigerd om te praten met hem en het BFFA", zegt CEO Pierre François. "Ik ben gewoon niet overtuigd dat zij representatief zijn voor de makelaarswereld. Van alle transfers die er in België gebeuren doen zij er misschien tien procent."

Dat de 'rotte appels' uit de makelaarsvereniging geweerd worden, zal daar waarschijnlijk ook wel iets mee te maken hebben. "Maar wij waren geschockt door zijn uitspraken. Dat is ook niet de manier waarop de samenwerking beter zal worden. We proberen de reglementen te veranderen. Ik wil samenwerken, maar zo maken ze het niet makkelijker..."

Clearing House

Dat is ook al gebeurd en goedgekeurd, maar de Mededingingscommissie wou meer uitleg en stuurde het dossier met heel wat opmerkingen terug naar de Pro League. "Daar hebben we nu aanpassingen aan gedaan en terug opgestuurd. "

Het belangrijkste is het invoeren van een 'Clearing House', waarbij de geldstromen gecheckt worden. "Daar zijn twee manieren voor. De eerste: alles passeert via de Clearing House en zo krijgen we transparantie. De tweede: alles gaat door het Clearing House en daar wordt alles tegengehouden en gecheckt. De tweede manier is natuurlijk de beste, want anders verandert er niet veel. We hebben al 400.000 euro klaar om dat in te voeren, maar het moet natuurlijk legaal gebeuren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties