Anderlecht-fans zullen blij zijn: jongeling staat zondag zo goed als zeker in de basis

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 17 reacties
Anderlecht-fans zullen blij zijn: jongeling staat zondag zo goed als zeker in de basis
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De fans van Anderlecht wachten er al een tijdje op. Ze zijn zich sinds de invalbeurt van Sambi Lokonga al aan het verlekkeren op zijn eerste basisplaats. Zondag is het zo goed als zeker zover.

Peter Zulj herstelt nog van zijn neusbreuk en bijbehorende operatie en dus mag Lokonga waarschijnlijk opdraven. "Dat hij negentig minuten bij de nationale beloften speelde, was goed voor ons", aldus Simon Davies. "Hij traint heel goed en maakte indruk bij zijn eerste minuten dit seizoen."

Tegen Standard was hij in de tweede helft inderdaad een lichtpunt. "Hij is kalm aan de bal, een rustpunt. Sambi is een heel goeie speler die ons team heel wat kan bijbrengen."

Voor Roofe en Kompany komt de match nog te vroeg. "Hun revalidatie verloopt bij beiden heel voorspoedig, maar we moeten ook voorzichtig zijn. Volgende wedstrijd? Misschien, maar we gaan niets overhaasten", vertelde Davies nog. Sieben Dewaele is normaal gezien wel klaar om te spelen na zijn kuitblessure waardoor hij de U21 van Johan Walem moest verlaten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties