Top&Flop Antwerp, Gent, Standard en Big Si vs Anderlecht, Waasland-Beveren en Mazzu

Antwerp, Gent, Standard en Big Si vs Anderlecht, Waasland-Beveren en Mazzu
Foto: © photonews

Ook in het seizoen 2019 - 2020 staan we de hele week voor jullie klaar in de Jupiler Pro League op alle velden en in ons kantoor. En dus mag u zoals elke week opnieuw een nabeschouwing verwachten met toppers én floppers.

TOP

Efficiënt Standard

Standard ging op het einde van de eerste helft even achteruitplooien tegen KV Oostende, maar toonde in de tweede helft waartoe het in staat is.

Het leerde lessen uit de wedstrijden tegen STVV en Anderlecht en toonde zich heel erg efficiënt, waardoor ze met recht en reden op kop staan tot op heden - al heeft Club Brugge natuurlijk nog een match tegoed.

Big Si

Over Club Brugge gesproken: daar stond ene Simon Mignolet in doel en die pakte uit met een totaalprestatie van minuut 1 tot minuut 90.

Hij werd gehaald om te schitteren in de Champions League en bewijst ondertussen dat hij nog steeds CL-niveau is. Te goed voor België.

Lekker Gent & Antwerp

Ook klaar voor Europa: AA Gent. De Buffalo's lieten het beste voetbal zien dat we dit weekend op de mat kregen.

En Antwerp pakte ook uit met een prima wedstrijd in het Lotto Park van Anderlecht. Er zit zoveel meer in deze Great Old dan er soms uit komt.

FLOP

Anderlecht

Van kwaad naar erger? Wie had gedacht dat Anderlecht het seizoen zou beginnen met een bijzonder matige 5 op 21? 

Het mag blijkbaar ook met lelijk voetbal stilaan, als de resultaten maar volgen. En nee: die volgen zelfs dan nog niet. Het wordt stilaan een groot probleem.

Genk

De tifo voor Félice Mazzu op Charleroi was bijzonder mooi, het voetbal dat Genk op de mat bracht was heel wat minder.

De Limburgers hebben hun start zo toch stilaan wat gemist. Met een wedstrijd in en tegen Red Bull Salzburg op het programma niet meteen de leukste generale repetitie.

Wase Leeuwen

Waasland-Beveren leek eindelijk op weg naar zijn eerste driepunter van het seizoen. Maar dat draaide op een sisser uit.

In de laatste minuut slikte het nog een tegendoelpunt. Problematisch natuurlijk, temeer het tegen dan al heel lang met meerdere doelpunten had kunnen/moeten voorstaan. Kansen afwerken, dat is ook een gave.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties