Transfer Mkhitaryan helpt verdwenen jongen terug te vinden
Nico Wieme
| 0 reacties

Verdwenen jongen met de hulp van AS Roma teruggevonden

Transfer Mkhitaryan helpt verdwenen jongen terug te vinden
Foto: © photonews

AS Roma maakte bij de bekendmaking van de transfer van Henrik Mkhitaryan van de gelegenheid gebruik om de verdwijning van een dertienjarige Keniaanse jongen in de aandacht te plaatsen.

Sinds juni heeft AS Roma een samenwerking met enkele organisaties om zich het lot van verdwenen kinderen aan te trekken. Als de Romeinse club een transfer op Twitter aankondigt, wordt er meteen ruimte gecreëerd voor “The National Center for Missing and Exploited Children”, een organisatie die zich wereldwijd bezighoudt met verontrustende verdwijningen van kinderen.

“Het moment dat iedereen het nieuws van een voetbaltransfer wil weten, lijkt ons ideaal om onze sociale kanalen open te stellen, niet voor eigen promotionele doeleinden maar wel om deze organisaties te helpen”, meldt Paul Rogers, hoofdstrateeg bij AS Roma.

“We hebben vijf miljoen volgers via Twitter. Via dit soort acties kunnen we de aandacht vestigen op verdwijningen en hopelijk ook mee voor een oplossing zorgen”, aldus nog Rogers. Vanuit Kenia kwam even later het verlossende bericht dat een verdwenen jongen met zijn familie herenigd was.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties