De statistieken van Courtois bij Chelsea, Real Madrid en Atlético: een wereld van verschil
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties

Thibaut Courtois laat veel minder goede statistieken optekenen bij Real Madrid dan bij Atlético of Chelsea

De statistieken van Courtois bij Chelsea, Real Madrid en Atlético: een wereld van verschil

Real Madrid heeft een, naar Madrileense normen, redelijke start genomen in de Primera División. 'De Koninklijke' moet met acht punten uit vier matchen alleen Sevilla (10 ptn) en Atlético (9) voor zich dulden in het klassement, maar als het wil winnen dan moet het wel meer dan een keer scoren.

Dat komt omdat Real Madrid in de Spaanse competitie makkelijk tegengoals slikt. Tot dusver minstens eentje per match. Bij tegengoals wordt er snel naar de doelman gewezen, zo gaat dat nu eenmaal.

Na de 3-0 nederlaag tegen PSG was dat opnieuw het geval. "Bij de 1-0 moest hij altijd zijn korte hoek afschermen en bij de 2-0 kon hij meer doen", luidde het dan, vooral in de Spaanse pers. "Courtois is geen slot op de deur, hij stopt te weinig ballen." Makkelijke kritiek, zeker als je weet dat niemand op niveau presteerde bij Real.

Uiteraard kon de nummer 1 van de Rode Duivels meer doen en zeven van de tien keer zal hij die eerste bal van Di Maria ook wel gehad hebben. Maar om de kwaliteiten van Courtois nu in twijfel te gaan trekken is het zelfs in zijn tweede seizoen bij de club nog te vroeg.

De statistieken

Even terug in de tijd. Thibaut Courtois keepte een fantastisch WK met als uitschieter de match tegen Brazilië. Dat was maar enkele weken nadat hij een seizoen met uitstekende statistieken had afgerond bij Chelsea: 15 clean sheets in 35 matchen en in totaal 34 tegengoals. Het jaar daarvoor bij de Blues: 16 clean sheets in 36 matchen en 28 tegengoals.

Ligt het dan aan de Spaanse of de Madrileense bodem? Ook niet! Kijk maar naar Courtois' statistieken van Atletico Madrid in het seizoen 2013/14: 20 clean sheets op 37 matchen en 24 tegengoals.

Dan is het sinds zijn overstap naar Real toch een pak minder. Vorig seizoen stond hij in La Liga, Champions Leugue en Cope del Rey 38 keer tussen de palen en hield hij 10 keer zijn netten schoon. Hij slikte 46 tegengoals in een team dat in de verste verte niet leek op de jongens die drie keer achter elkaar de Champions League hadden gewonnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties