Statistieken geven aan dat Courtois vooral kampt met perceptieprobleem

Statistieken geven aan dat Courtois vooral kampt met perceptieprobleem

De afstraffing in de Champions League in Parijs is hard aangekomen in Madrid. Zo komen de twee Rode Duivels in het vizier. Vooral Thibaut Courtois moet het ontgelden in de Spaanse pers. De Belgische doelman heeft echter simpelweg meer werk op te knappen dan zijn voorganger.

De Spaanse krant Marca gaf weliswaar ook aan dat Courtois niet de schuldige was van de nederlaag tegen PSG, maar berichtte toch ook dat hij geen ballen stopte. En benadrukte fijntjes dat voormalig Real-doelman Navas het vanuit zijn doel allemaal kon bekijken.

In de dagen na de wedstrijd werd de vergelijking gemaakt tussen de twee keepers. Dat Navas gemiddeld minder dan 1 doelpunt tegen kreeg bij Real en Courtois bijna 1,5 per match, spreekt niet in het voordeel van de Belg. Al zijn er andere statistieken die al een meer volledig verhaal vertellen.

Schietkraam

In de Primera Divison worden ook de expected goals, oftwel de grootste kansen, bijgehouden. Blijkt dat de Koninklijke er daar heel wat van weggeeft. Enkel Getafe, Mallorca en Eibar doen op dat vlak nog slechter. Courtois staat bij momenten dus wel in een schietkraam. Men kan dus beter eens naar zijn verdediging kijken om een reden te vinden voor de vele tegendoelpunten. Een clean sheet tegen Sevilla zou alvast deugd doen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties