Cerigioni blijft achter met kater na terugkeer naar Leuven: "Als we elke keer tegen dit moeten opboksen..."
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Leuven
| 6 reacties

Cerigioni ging met Lommel in het slot nog onderuit na verdienstelijke match in Leuven

Cerigioni blijft achter met kater na terugkeer naar Leuven: "Als we elke keer tegen dit moeten opboksen..."
Foto: © photonews

Het is alweer drie jaar geleden dat Alessandro Cerigioni nog voor OHL voetbalde. De Italiaanse Belg is inmiddels thuisgekomen aan het oude nest en aan zijn tweede seizoen bezig van zijn tweede passage bij Lommel. Het bezoek aan zijn ex-club liep niet zoals gewenst.

Het gaat dan vooral over het resultaat, want Lommel verweerde zich erg kranig. Alleen slikte het in de slotfase dan toch die ene treffer. Terwijl er op offensief vlak toch ook mogelijkheden lagen. "Het is een beetje het verhaal van het hele seizoen. Het zijn cruciale fases die over een match beslissen", beseft de aanvaller. "We moeten zelf misschien acties beter uitspelen."

Lommel slaagt er in om het tegenstanders als Union en OHL moeilijk te maken. Uiteindelijk is de balans wel: slechts drie punten, nog geen zege. "Dit doet pijn. We werken er zo hard voor. We lopen voor elkaar, maar die overwinning blijft uit. We hebben niet ondergelegen." Er wordt ook op die puntennood gehamerd wanneer je onderaan staat. "De druk werkt niet verlammend, maar als we elke keer tegen dit moeten opboksen..."

Mentaal sterke groep

Vooral die late tegentreffers is Cerigioni nu echt wel beu, al blijft hij wel strijdvaardig. "Om telkens na zeventig minuten of tachtig minuten nog een goal tegen te krijgen, dat is mentaal moeilijk. We hebben wel een mentaal sterke groep, we komen hier wel uit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties