🎥 Davy Schollen: "Genk moet geen schrik hebben van Napoli"

Dennis Rosiers
| 0 reacties
🎥 Davy Schollen: "Genk moet geen schrik hebben van Napoli"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag ontvangt KRC Genk de sterren van Napoli. Na de zware nederlaag tegen Red Bull Salzburg wil de landskampioen iets rechtzetten in eigen huis. En ze zijn zeker niet kansloos, beweert Davy Schollen, die zelf ook Champions League-ervaring heeft.

Hoewel Mertens en co uiteraard de grote favoriet zijn woensdag, verwacht Davy Schollen zeker geen walkover van Napoli. “Het is en blijft voetbal. Het thuispubliek zal sowieso achter de ploeg gaan staan. Dat zal de spelers een extra boost geven. Als het dan een beetje meezit en ze kunnen eens op voorsprong komen, dan kan het spoken in Genk. Bovendien zullen de spelers zich willen revancheren voor de zware nederlaag in Salzburg. Ik verwacht dus een spannende wedstrijd woensdag”, besluit Schollen.

“Wedstrijd in Rome was de match van mijn leven”

Davy Schollen speelde in 2002 twee Champions League-wedstrijden, twee keer tegen AS Roma. “In de thuiswedstrijd moest ik na tien minuten invallen, na een rode kaart voor Jan Moons. We hielden met tien lang stand, maar verloren helaas met 0-1.”

Enkele weken later stond Schollen in het Stadio Olimpico oog in oog met sterspelers als Cafu, Batistuta en Cassano. “Dat blijft een heel mooie herinnering. Waarschijnlijk is dat de match van mijn leven geweest. We speelden een hele sterke wedstrijd en kregen nog enkele grote kansen op een stuntzege”, aldus Schollen.

“Eigenlijk ging het toen enorm snel voor mij.  Ik maakte een transfer naar Genk, dat net kampioen speelde. Een paar maanden later stond ik onder de lat in de Champions League, terwijl ik een jaar eerder de matchen nog samen bekeek met mijn vader in de zetel”, besluit Schollen, die ook met Anderlecht nog  een wedstrijd speelde in de Champions League (2-2 in OSC Lille, seizoen 2006-2007).

 

Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd AS Roma-KRC Genk

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties