Reactie Interimcoach De Roeck blij met wat hij zag: "Kleine foutjes en als het moest de bal wegpompen"

Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Charleroi
| 14 reacties
Interimcoach De Roeck blij met wat hij zag: "Kleine foutjes en als het moest de bal wegpompen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Hoofdtrainer voor een dag... Het lijkt wel 'De Wensfabriek'. Jonas De Roeck moest tot de overname door Frank Vercauteren even op het voorplan treden. "Spijt dat ik weer moet terugtreden? Absoluut niet", lachte hij.

De Roeck heeft wel evenveel overwinningen in de competitie als Simon Davies op die ene dag. "Ik ben blij met de manier waarop. Charleroi had meteen een goede kans, maar we hebben goed gereageerd en gescoord. We hebben heel geconcentreerd gespeeld."

Als de VAR zo lang twijfelt...

Na de 1-1 was het echter weer alle 'hands aan dek'. "Het was een mooie goal van Charleroi, maar dan zie je dat we het als ploeg moeilijk hebben om rustig te blijven. We scoren dan, maar hij wordt afgekeurd. Als de VAR zo lang twijfelt... Maar ik ben blij met de mentaliteit van de jonge groep."

Wel raar dat Davies al moest terugtreden terwijl Vercauteren pas vanaf morgen de kar trekt. "Daar moet je niet te veel achter zoeken. Het was een beslissing van het bestuur en Vinnie. De manier van werken is dezelfde gebleven heel die tijd. Het enige voordeel dat ik heb is dat ik de twee talen, Nederlands en Frans, machtig ben."

Mentaal heeft deze groep vandaag stappen gezet

De Roeck predikte op zijn enige dag als T1 wel realisme. "Ikzelf was vandaag niet belangrijk. Het ging om de club, om de spelers. Deze groep is blijven werken en vandaag zag ik toch progressie. Mentaal hebben ze enkele stappen gezet. Ze maakten kleine foutjes als het moest en als het moest pompten ze wat ballen weg."

Een journalist merkte op dat als Anderlecht enigzins 'normaal' doet, ze gewoon een goeie ploeg hebben. "Dat is misschien toch wat kort door de bocht. Ik kan enkel zeggen dat we de voorbije weken onze beslissingen in eer en geweten namen. We zullen nu zien hoe het de komende dagen en weken gaat lopen. Daar ben ik nog niet mee bezig geweest." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties