Champions League: Hoe staan de topclubs er voor na 1/2 van de groepsfase?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 1 reacties
Champions League: Hoe staan de topclubs er voor na 1/2 van de groepsfase?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Drie van de zes groepswedstrijden in de Champions League zijn achter de rug en we kunnen al enkele voorzichtige conclusies trekken. Welke topclubs hebben hun start gemist en welke zijn al bijna zeker van kwalificatie.

Groep A

Op papier moeten Real Madrid en PSG met twee vingers in de neus doorstoten naar de volgende ronde. De Spanjaarden misten hun start volledig met een afstraffing (3-0) tegen PSG en toch ook wel een blamage tegen Club Brugge (2-2) in eigen huis. Zelfs als de Madrilenen voor de tweede keer op rij winnen tegen Galatasaray en PSG wint van Club, dan nog zal Real niet zonder druk naar Jan Breydel komen. Groepswinst mogen ze vergeten, die gaat hoogstwaarschijnlijk naar PSG.

Groep B

Terwijl Bayern naar de volgende ronde freewheelt moet Tottenham alle zeilen bijzetten. Niet omdat ze met thuis 2-7 de boot in gingen tegen FCB, wel omdat ze het in Olympiakos (2-2) vergaten af te maken. De Spurs mogen van geluk spreken dat het Servische Crvena zvezda tegen de Grieken won.

Groep C

Man City is de enige Europese topper in deze poule en dat vertaalt zich ook in de voorlopige tussenstand, waar de Engelsen met het maximum der punten een straatlengte voorsprong hebben op Dinamo Zagreb en Shakhtar Donetsk.

Groep D

In de Bundesliga volgt Bayer Leverkusen op twee punten van leider Mönchengladbach, maar in het 'Kampioenenbal' sprokkelde de Duitse club nog geen enkel punt. In groep D strijden Juve en Atlético Madrid (allebei 7 punten) om de leidersplaats. Leverkusen en Lokomotiv Moskou maken onderling uit wie Europees overwintert via de Europa League.

Groep E

Genk is de enige club die een van de de toppers van poule E, Liverpool en Napoli, wist te verrassen. Het verdict over groepswinst zal wellicht pas vallen na de onderlinge confrontatie tussen de teams van Rode Duivels Divock Origi en Dries Mertens op de laatste speeldag van de poulefase.

Groep F

In de 'groep des doods' leidt Barcelona met 7 op 9. Inter en Dortmund volgen op drie punten, maar de Nerazzurri deelden woensdag wel een tik uit aan de Borussen. Barcelona had het ook niet onder de markt tegen Slavia Praag, dat zijn rol als scherprechter aardig vervult. 

Groep G

Drie kleppers van formaat in groep F en geen enkele in groep G. Het resultaat is een razen spannende poule waar iedereen nog groepswinnaar kan worden. Leipzig heeft de beste papieren in handen en Benfica bleef in de running door woensdag Lyon te kloppen. 

Groep H

Lille is al vroeg uitgeteld in de laatste poule, terwijl Ajax, Chelsea en Valencia aan elkaar gewaagd zijn. De Amsterdammers die vorig jaar vriend en vijand verrasten maken wederom indruk, maar liepen een blauwtje tegen de Blues die op hun beurt op de openingsspeeldag dan weer met de punten morsten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties