Walter Baseggio praat openlijk over moeilijke periode: "Ook dat beïnvloedt mijn gewicht..."

Dante Bellon
| 0 reacties
Walter Baseggio praat openlijk over moeilijke periode: "Ook dat beïnvloedt mijn gewicht..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens zijn carrière werd er wel eens de draak gestoken met de lichaamsbouw van Walter Baseggio. De gewezen voetballer van Anderlecht stond wel eens een kilootje te zwaar, maar kende vooral een terugval in 2009.

Dat een gewezen profvoetballer na zijn carrière enkele kilo's aankomt, is vrij frequent. Maar voor Walter Baseggio is dat vrij extreem. "Ik kan er niets aan doen want het zit in mijn genen", zegt hij aan Het Nieuwsblad. Al zou ik een week zonder eten zitten, nog kom ik aan. Enzo Scifo grapte vroeger dat ik nog maar naar een bord eten moest kijken en al bijkwam. Mijn leven als politicus bevordert mijn fysieke leven ook niet."

In 2009 werd bij Baseggio schildklierkanker vastgesteld. "Ik herviel in 2012, maar nu ben ik gezond. Ik slik dagelijks pillen en ook dat beïnvloedt mijn gewicht. Ik weet nog dat ik bij Moeskroen toen mijn beste fysieke testen ooit aflegde. De dokter voelde toen een knobbel in mijn keel en die moest verwijderd worden. Maar goed, een voetballer komt maximum 10 kilogram bij, ik 20. Tijdens mijn carrière stond ik soms ook iets te zwaar en toch kon ik topprestaties neerzetten tegen Lazio en Manchester United."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties