Interview Vooruitblik met Jean-François De Sart op de eerste Antwerp - Kortrijk met Alexis en Julien: "Tevreden als ze allebei goed spelen"
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties

Vooruitblik met Jean-François De Sart op de eerste Antwerp - Kortrijk met Alexis en Julien

Vooruitblik met Jean-François De Sart op de eerste Antwerp - Kortrijk met Alexis en Julien: "Tevreden als ze allebei goed spelen"

Twee broers die het tegen elkaar opnemen op het allerhoogste niveau, het blijft een bijzonder gegeven. Zeker voor hun ouders. Wij namen contact op met Jean-François De Sart, die zaterdag met een speciaal gevoel zal plaatsnemen in het Bosuilstadion.

Zijn zoons nemen het namelijk tegen elkaar op. Julien, de oudste, is een vaste waarde bij KV Kortrijk en Alexis probeert zich opnieuw in de ploeg te knokken na een vervelende blessure. Jean-François De Sart probeert elke match live bij te wonen, dus dit weekend staat hij voor een makkelijke opgave.

Met welk gevoel leef je toe naar de match tussen je twee zoons?

Jean-François De Sart: “De eerste keer had ik het daar toch wel wat moeilijk mee, maar na drie jaar geraak je daar wel aan gewend (lacht).”

Als je naar een ambitieuze club als Antwerp gaat, dan weet je dat de concurrentie moordend zal zijn.

Gaan we Julien en Alexis aan de aftrap zien?

De Sart: “Dat weet ik niet.”

Uiteraard. Wie is er favoriet, Antwerp of Kortrijk?

De Sart: “Het is moeilijk om een winnaar aan te duiden, want het zijn allebei sterke ploegen. Als thuisploeg is Antwerp de favoriet, maar Kortrijk heeft ook genoeg kwaliteiten om tegen elke ploeg punten te pakken en wie weet zelfs de top-6 te halen. Maar dan moeten ze wel meer constante in de prestaties leggen en elke week hetzelfde niveau halen.”

Sinds dit seizoen zit je om de twee weken in het Bosuilstadion. Een uniek sfeertje, niet?

De Sart: “Er heerste een heel leuke sfeer in het is een mooi stadion dat nog in volle opbouw is. De omstandigheden voor de tegenstander zijn er nooit makkelijk. Dat heb ik in het verleden al gemerkt toen Alexis en Julien er op bezoek moesten.”

Julien is aan een sterk seizoen bezig bij Kortrijk en is er een vaste waarde op het middenveld. Dat moet jou toch tevreden stellen?

De Sart: “Inderdaad. Vorig jaar draaide hij al een aardig seizoen en dat bevestigde hij tot dusver. Hij is niet een match goed en twee slecht of andersom, nee hij staat er elke week. Hij voelt zich goed bij de club en de samenwerking verloopt heel goed.”

Alexis is ook goed begonnen, maar viel dan uit de ploeg na een blessure. Intussen is er met Steven Defour een stevige concurrent bijgekomen.

De Sart: “Als je naar een ambitieuze club als Antwerp gaat, dan weet je dat de concurrentie moordend zal zijn. Het is jammer dat hij na zijn sterke start een trap kreeg tijdens een oefenmatch tegen Westerlo, maar nu is het aan hem om zich weer in de ploeg te knokken.”

Terug naar Standard​?

Jullie zijn een echte voetbalfamilie. Stappen de jongens nog wel eens naar jou om advies?

De Sart: “Ze hebben ondertussen genoeg maturiteit en ze kennen het wereldje voldoende om te weten wat ze moeten doen. Ze hebben bij Standard een goede opleiding gehad en wij hebben hen altijd goed omringd. Van mij hebben ze heus geen tips meer nodig, maar ze weten dat ik er altijd zal zijn als ze mij nodig hebben. Er wordt wel veel over voetbal gepraat, maar dan meer in het algemeen.”

Jij hebt een verleden bij Standard, zij ook. Zien we Alexis of Julien ooit nog in het shirt van de Rouches?

De Sart: “Zoiets weet je nooit natuurlijk. Hun doelstelling is om te blijven groeien, plezier te maken en resultaten te boeken bij hun clubs. Alexis koos ervoor om de stap naar Antwerp te zetten en Julien verkoos Kortrijk boven een ander aanbod.”

Ik zal het nog een keer proberen. Een pronostiekje voor zaterdag?

De Sart: “Haha, dat gaat niet. Als ze allebei goed spelen, dan ben ik al tevreden. Dat de beste ploeg mag winnen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties