Overzicht Premier League: Man City blijft in het spoor van Liverpool, Arsenal geeft weer een voorsprong weg

Arjen T'Sjoen

Na de overwinning van Liverpool in de absolute slotseconde tegen Aston Villa wist Manchester City wat het moest doen. Het speelde thuis tegen Southampton dat nog steeds moest bekomen van de pandoering tegen Leicester City. Verder kwamen ook onder meer Arsenal en West Ham United in actie.

Liverpool won met 1-2 bij Aston Villa na een moeizame wedstrijd en die volgde ook voor Man City. Southampton speelde bij momenten best goed en kwam via James Ward-Prowse op voorsprong. Manchester City kreeg voor de rust het goede ritme niet te pakken en ging met een verrassende 0-1 achterstand de rust in.

Na de pauze was de thuisploeg wel dominant en de gelijkmaker van Sergio Agüero volgde 20 minuten voor tijd. Southampton leek met een punt huiswaarts te keren, maar Kyle Walker kon kort voor affluiten zijn ploeg alsnog behoeden voor puntenverlies. The Citizens blijven op die manier op 6 punten van Liverpool.

Het lukt maar niet voor Arsenal

De voorbije weken kwam Arsenal steeds op voorsprong, maar die ook behouden lijkt vooralsnog niet te lukken. Tegen Liverpool gaf het zelfs een 2-4 en 4-5 voorsprong weg afgelopen woensdag in de League Cup. Thuis tegen Wolverhampton kwamen The Gunners opnieuw op voorsprong via Aubameyang, maar twintig minuten voor tijd maakte Raul Jiménez gelijk. Arsenal ziet op die manier het gat op de top 4 steeds groter worden.