Samuel Bastien, beslissender dan ooit: "Een natuurlijke evolutie"

Nils Wens
| 6 reacties
Samuel Bastien, beslissender dan ooit: "Een natuurlijke evolutie"
Foto: © photonews

De middenvelder moest zich meer concentreren op zijn verdedigende taken bij Chievo Verona en vervolgens op zijn terugkeer naar Standard, maar nu ontploft hij helemaal. Hij is nu een vaste waarde bij de Rouches.

Sinds het begin van het seizoen prijzen we Samuel Bastien's goede prestaties. Michel Preud'homme had gelijk, de centrale middenvelder was de juiste speler om Razvan Marin te vervangen. En als er nog steeds een verschil aanwezig was, dan is dat op dit moment helemaal niet meer aanwezig. De inwoner van Namen heeft zichzelf bevrijd en weet nu wanneer hij naar het doel van de tegenstander kan duiken. Met veel meer succes dan vorig seizoen.

Hij zit nu al aan drie doelpunten en drie assists dit seizoen. Deze zes beslissende acties zijn zelfs uitgevoerd in de laatste acht competitiewedstrijden. Vorig seizoen scoorde hij twee doelpunten en twee assists, maar het is ook belangrijk om rekening te houden met de minuten op het veld: hij heeft begin november al meer minuten dan heel het voorbije seizoen.

"Ik ben sterker geworden", zegt Samuel Bastien op de persconferentie voor Frankfurt. "Het is ook te danken aan mijn teamgenoten die me in een goede positie hebben gebracht, het is vooral een kwestie van collectief werk. Het is altijd leuk om het team te helpen en tegelijkertijd mijn statistieken te verbeteren. Maar het maakt me alleen gelukkig als ik win."

Een goede Bastien zou deze donderdag zeer nuttig zijn voor de Rouches tegen Frankfurt. "We weten dat ze net met 5-1 gewonnen hebben van Bayern München, maar we hebben al tegen de Duitse ploeg gespeeld dit seizoen. Deze keer zal het thuis zijn, dus we zullen proberen ons beste gezicht te laten zien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties