Vier ploegen voor wie de interlandbreak niet ongelegen komt

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 10 reacties
Vier ploegen voor wie de interlandbreak niet ongelegen komt

Je hebt ploegen waar alles op wieltjes loopt en die na een overwinning zo snel mogelijk een nieuwe match voorgeschoteld willen krijgen, terwijl andere teams tijd nodig hebben om de koppen bij elkaar te steken. Voor die laatste categorie is een interlandbreak soms welgekomen.

KRC Genk

Het verschil tussen het Genk in het kampioenenjaar en het huidige Genk kan niet groter zijn. Zowel de resultaten als het geleverde spel voldoen niet aan de verwachtingen en daar zal de trainer wellicht de prijs voor moeten betalen. Een interlandbreak is overigens een dankbare periode voor een bestuursploeg om een trainerswissel door te voeren.

Club Brugge

Er is absoluut geen reden tot paniek bij Club Brugge, maar het is wel een zware week geweest voor de manschappen van Philippe Clement. De resultaten zaten wat tegen -gelijke spelen tegen PSG en Antwerp hadden ook perfect gekund- en er was uiteraard ook penaltydebacle met Diagne in een hoofdrol. Wat er daarna in de kleedkamer precies gebeurd is weten we niet, maar Clement zal de neuzen wel opnieuw in dezelfde richting moeten krijgen.

KV Kortrijk

De derbyzege tegen Zulte Waregem werd uitbundig gevierd bij de Kerels en daarna was het snel gedaan met feesten. De vier wedstrijden erna gingen verloren, waarvan pijnlijke thuisnederlagen tegen Eupen en Waasland-Beveren. strijden erna gingen verloren, waarvan pijnlijke thuisnederlagen tegen Eupen en Waasland-Beveren. Yves Vanderhaeghe heeft nu twee weken om zijn manschappen voor te bereiden op het aartsmoeilijk tweeluik tegen Anderlecht en KAA Gent.

KV Oostende

De Kustploeg kan nu al tien matchen niet meer winnen in de Belgische competitie. Geen enkele andere ploeg doet slechter. Toeval of niet, de laatste overwinning van KV Oostende viel samen met de laatste match van middenvelder Ante Palaversa. Na 2,5 maanden blessureleed is hij bijna terug. Na de interlandbreak is hij normaal gezien weer speelklaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties