Tom Van Hyfte heeft geen angst voor herhaling van Beerschot-scenario: "Dat mag geen probleem zijn"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 3 reacties

Voor Van Hyfte geen probleem als OHL nu vaker de bal krijgt

Tom Van Hyfte heeft geen angst voor herhaling van Beerschot-scenario: "Dat mag geen probleem zijn"
Foto: © photonews

Tom Van Hyfte en OHL mochten de vijftiende speeldag in 1B openen, maar het werd voor de middenvelder geen prettig weerzien met zijn ex-club Beerschot. De vraag is nu: hoe gaat OHL in het vervolg van de competitie de uitdagingen aanpakken?

OHL hoopt zelf stiekem de stap te zetten naar nog dominanter voetbal, al kan men zich afvragen of het daar wel bij gebaat is. Beerschot was alvast gerust bereid om de bal aan de Leuvenaars te geven. Ze wisten niet goed te weten wat daarmee aan te vangen, want kansen vanuit een combinatie waren er niet te zien.

Slordig langs beide kanten

Nu OHL zichzelf met het behalen van de eerste periodetitel op de kaart heeft gezet, zal het wel vaker het initiatief krijgen van tegenstanders. "Dat mag geen probleem zijn", meent Tom Van Hyfte. "We hebben wel de kwaliteiten in de groep om daarmee om te gaan. Alleen was het in deze wedstrijd iets te onzuiver. De eerste helft was trouwens slordig langs beide kanten, zeker in de eindfase."

Geen decompressie

Leuven is ook wel één van de ploegen die bij een interland een hele hoop spelers ziet vertrekken. "We moeten geen excuus zoeken. Dat zijn natuurlijk nog jongens met kwaliteiten. Dat is nog al voorgevallen en toen hebben we het ook opgelost. Ik denk ook niet dat er sprake was van decompressie."

Waar lag het dan wel aan? "We hebben gewoon niet ons niveau gehaald dat we normaal halen. Als we iets scherper zijn, valt dat eerste doelpunt niet en blijf je in de wedstrijd. Maar als je vermijdbare doelpunten slikt, is het heel lastig om een overwinning over de streep te trekken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties