Sporting Lokeren ziet straf gemilderd na anti-Waalse gezangen, maar moet wel sensibiliseringsbericht uitsturen
Dante Bellon
| 11 reacties

Sporting Lokeren ziet straf gemilderd na anti-Waalse gezangen tegen Virton, maar moet wel sensibiliseringsbericht uitsturen

Sporting Lokeren ziet straf gemilderd na anti-Waalse gezangen, maar moet wel sensibiliseringsbericht uitsturen

"Goed" nieuws voor Sporting Lokeren. De Geschillencommissie Hoger Beroep heeft gehoor gegeven aan de club naar aanleiding van een dossier rond anti-Waalse spreekkoren.

Bondsprocureur Gilles Blondeau had een geldboete van 2500 euro gevraagd omdat er tijdens de wedstijd tegen Virton op 3 november vanuit een supportersvak het anti-Waalse spreekkoor "Les Wallons, c'est du caca" klonk.

Lokeren ging niet akkoord met die sanctie en zei in beroep dat het gezang slechts van korte duur was. Al wilde de club wel meewerken aan een alternatieve sanctie. Daarin volgde de geschillencommissie de Waaslanders.

Lokeren krijgt een voorwaardelijke geldboete van 2500 euro en moet gedurende drie opeenvolgende wedstrijden voor aanvang van de wedstrijd en voor de start van de tweede helft een sensibiliseringsbericht omroepen. De eerste boodschap zal op 7 december tegen Roeselare door het stadion gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties