Cercle-verdediger Biancone: "De overwinning tegen Sint-Truiden moet een keerpunt zijn"
Simon Wauters
Simon Wauters
| 0 reacties

Giulian Biancone is er van overtuigd dat Cercle Brugge zich redt

Cercle-verdediger Biancone: "De overwinning tegen Sint-Truiden moet een keerpunt zijn"

Cercle Brugge huurt Giulian Biancone dit seizoen van Monaco. De negentienjarige Fransman doet het lang niet slecht op de rechtsachter.

De tiener kwam vorig seizoen vijf keer in actie bij de hoofdmacht van Monaco. In de Ligabeker scoorde hij zelfs tegen Lorient. “Onder Thierry Henry werd voluit gekozen voor de jeugd”, vertelde hij op de clubsite. “Toen Jardim terugkeerde was het gedaan met de kansen voor jongere spelers en werd ik teruggestuurd naar het tweede elftal.”

Biancone beleeft bij Cercle zijn eerste buitenlandse avontuur. Dat draait meteen uit op een strijd tegen de degradatie.

“Het is al een bewogen seizoen geweest. Persoonlijk speelde ik aardig wat wedstrijden en voel ik me ook goed op en naast het veld.  Ik kon ook al enkele assists uitdelen.  Het doet altijd deugd om mee beslissend te zijn voor het team.

“De vorige wedstrijd (2-1 overwinning tegen Sint-Truiden, red) moet voor ons een keerpunt zijn.  Het was belangrijk dat we eens drie punten pakten.  Met de komst van de nieuwe trainer is er veel veranderd.  Maar ook onder de vorige coach hadden we onze goede momenten.  Ik blijf erbij dat we toen erg veel pech hadden.  Maar dat is het verleden en dat laten we best achter ons.”

Is Biancone volgend seizoen nog te bewonderen in het Jan Breydelstadion? Zelf zegt hij alleszins geen nee. “Persoonlijk bekijk ik het jaar per jaar.  Nu ben ik bij Cercle en geef ik me voor de volle honderd procent.  Als volgend jaar blijkt dat de beste optie is om hier nog een jaar te blijven dan zal ik dat met plezier doen.  Alle opties liggen open." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties