Cypriotische bondscoach: "Fantastisch om te zien dat België steeds beter wordt"
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Cyprus-coach Ran Ben Shimon had opnieuw veel lof voor de Rode Duivels

Cypriotische bondscoach: "Fantastisch om te zien dat België steeds beter wordt"
Foto: © photonews

België legde dinsdag tegen Cyprus het laatste stukje van de perfecte puzzel. Dankzij de 6-1-overwinning tegen Cyprus trekken ze net als Italië met dertig op dertig richting EK.  

Toch was de Cypriotische bondscoach niet helemaal ontevreden. Ran Ben Shimon sloeg en zalfde achteraf. Zijn team kwam na veertien minuten op voorsprong, maar twee minuten later stond het al opnieuw gelijk. Een Belgische eindsprint met drie goals in de laatste tien minuten van de eerste helft zorgde voor 4-1 halverwege.

“Natuurlijk speelden we tegen een uitmuntende ploeg. Maar we begonnen geweldig en kwamen op voorsprong met een knappe goal. Maar in plaats van hen bij de keel te houden, lieten we hen meteen gelijkmaken.”

“Het was een gekke wedstrijd, want we incasseerden ook nog eens drie goals in onze beste periode. We gaven die goals veel te simpel weg. Dat is erg jammer. Maar we blijven stappen zetten in de goede richting. Dat stemt mij tevreden.”

Op de vraag of hij verrast was door de Belgische opstelling volgde een lange stilte. “Wat is verrast”, reageerde Ben Shimon uiteindelijk. “Ze hebben zodanig veel goede spelers. Het zijn allemaal toppers, ik kende ze allemaal. Het is fantastisch om te zien hoe België steeds beter wordt.”

Het was al de zesde ontmoeting tussen beide landen op vijf jaar tijd. Ben Shimon staat sinds 2017 aan het Cypriotische roer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties