Marco Van Basten kent zijn sanctie na 'grapje'

Dennis Rosiers
| 1 reacties
Marco Van Basten kent zijn sanctie na 'grapje'
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Marco Van Basten sloeg dit weekend de Nederlandse en Duitse voetbalwereld met verstomming. Hij excuseerde zich onmiddellijk voor zijn uitspraak. Fox Sport besloot maandag om de voormalige topspits even aan de kant te zetten.

Marco Van Basten liet zaterdag "Sieg Heil" optekenen op televisie. Dat was bedoeld als grap, naar aanleiding van een Duits interview na de wedstrijd van Heracles. Maar er kon allerminst om gelachen worden. In Duitsland schreeuwde men moord en brand en ook in Nederland, waar uitgerekend het voorbije weekend in het teken stond van racisme, werd de grap niet goed onthaald.

Daardoor besloot Fox Sport maandag om Marco Van Basten voor een week van het scherm te halen, tot de storm weer is gaan liggen. Het loon van de analist van deze week zal gaan naar een goed doel, meer bepaald het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie.

Fox Sport reageerde kort op het voorval. "Het was dom en ongepast wat Marco deed. Wij nemen afstand van wat hij heeft gezegd. Toch blijft Fox Sport achter de samenwerking staan. Volgende week verwelkomen we hem opnieuw."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties