Gouden trio Yaremchuk-Depoitre-David betrokken bij 76% van de Gentse goals

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
Gouden trio Yaremchuk-Depoitre-David betrokken bij 76% van de Gentse goals

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Als je tegenover het gouden aanvalstrio van KAA Gent staat, kan je er al vanuit gaan dat een van hen gaat scoren. Alleen Charleroi, STVV en Club Brugge incasseerden geen enkel doelpunt van Yaremchuk, Depoitre en David.

De doelpuntenproductie van KAA Gent draait op volle toeren en dat is grotendeels te danken aan het gouden aanvalstrio Roman Yaremchuk (9 goals, 1 assist) - Laurent Depoitre (6 goals, 2 assists) - Jonathan David (9 goals, 6 assists). In totaal troffen de Buffalo's 33 keer raak en slechts twee teams, STVV (0-0) en Club Brugge  (4-0) konden de netten schoon houden tegen Gent. Ook Charleroi slikte geen tegengoal van DDY. Ngadeu scoorde in het 1-1 gelijkspel op aangeven van Vadis Odjidja.

Evenredig verdeeld tegen KV Mechelen

In de overige dertien wedstrijden was er telkens iemand van het trio bij een Gents doelpunt betrokken. Met andere woorden: bij acht goals zaten Yaremchuk, Depoitre en David er niet met een been, teen of hoofd tussen.

Samen maakten ze 24 goals en Depoitre was de enige die een assist gaf aan een andere speler dan zijn spitsbroers. Dat deed hij bij de pegel van Bezus in de 3-1 overwinning tegen Standard. Opvallend: op 15 september won Gent met 3-0 van KV Mechelen en in dat duel verdeelden de drie aanvallers de buit evenredig onder elkaar.

Een betrokkenheid bij 25 van de 33 goals levert een percentage van 75,75 % op. In de statistiekenlijst van de Pro League is Gent dan ook goed vertegenwoordigd. Yaremchuk en David moeten met negen stuks alleen Mbokani (13) voor zich dulden en de Canadees staat met zijn zes assists ook op een gedeelde tweede plaats achter Ruud Vormer (11).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties