'Belgen-loos' Real wint zuinig in Alaves, hoofdrol voor Sergio Ramos

Redactie
| 1 reacties

Real Madrid won zaterdagmiddag zuinig op bezoek bij Alaves. De Koninklijke, zonder Courtois en Hazard op het veld, haalden het met 1-2 en worden (voor even) alleen leider in La Liga.

Geen spoor van de geblesseerde Hazard bij Real. Een grotere verrassing in doel, waar Areola speelgelegenheid kreeg. Courtois moest plaatsnemen op de bank.

Real begon sterk aan de wedstrijd. De verguisde Bale kopte al snel tegen de paal en ook Isco dreigde met enkele schoten. Alaves zette hier weinig tegenonver, waardoor we met 0-0 de rust in gingen.

In minuut 52 wees Sergio Ramos de weg voor Real: hij knikte een voorzet van Kroos in doel. Tien minuten later ging de bal echter op de stip aan de overkant. Sergio Ramos gebruikte andermaal zijn arm/elleboog in duel met Joselu. Lucas Perez (ex-Arsenal) zette de strafschop feilloos om.

Lang bleef de 1-1 niet op het scorebord staan. Nauwelijks enkele minuten later knikte Isco tegen de paal. Carvajal reageerde het snelst en kon simpel de rebound in doel leggen. Het eerste doelpunt van het seizoen voor de rechtsachter, en meteen een belangrijke.

In het slot probeerde Alaves een punt uit de brand te slepen, maar zover kwam het niet. Marcelo en Areola voorkwamen een late gelijkmaker. Door deze zege is Real voor even alleen leider in La Liga. Ze hebben drie punten meer dan Barcelona, dat zondagavond de topper nog speelt op het veld van Atletico Madrid.