Roberto Martinez denkt voor het EK aan verhuis: "Dat zou een logische keuze zijn"

Roberto Martinez denkt voor het EK aan verhuis: "Dat zou een logische keuze zijn"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond werd er in Boekarest geloot voor de groepsfases van het aankomende EK voetbal. Aanwezig, bondscoach Roberto Martinez. En die liet achteraf zijn licht schijnen op de loting bij Sporza.

De Rode Duivels werken tegen Rusland en Finland twee van hun drie groepswedstrijden af in het Russische Sint-Petersburg. Tussenin spelen ze in Kopenhagen tegen Denemarken. Bondscoach Roberto Martinez denkt er zelfs aan om niet telkens terug te keren naar Tubeke. 

"Ik overweeg om ons basiskamp in Tubeke naar Sint-Petersburg te verhuizen", zei de bondscoach. "Het zou logisch zijn omdat we twee wedstrijden daar spelen. Hoe meer je het vliegtuig kan mijden, hoe meer rust je hebt."

Martinez kijkt alvast uit naar de drie poulewedstrijden. "Finland is een spannende ploeg. Ze debuteren op een groot tornooi dus het zal iets speciaal zijn voor hen. Denemarken is een team dat maturiteit en persoonlijkheid combineert. Als je in Ierland je kwalificatie kan behalen, dan beteken je iets. Ze hebben kwaliteitsvolle spelers. Ze zijn eerder al eens Europees kampioen geworden, hé."

De bondscoach beseft ook dat het niet makkelijk zal worden. "We moeten er vanaf minuut één in de eerste wedstrijd staan. Het is zoals met de openingswedstrijd tegen Italië op het vorige EK. Onze vriendschappelijke wedstrijden gaan in functie daarvan zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties