Hoe zou het zijn met... Junior Edmilson? Enorm geliefd in Qatar

Hoe zou het zijn met... Junior Edmilson? Enorm geliefd in Qatar
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De banden tussen Junior Edmilson en België zijn zeker nog niet doorgesneden. Onlangs woonde de winger nog de wedstrijd tussen zijn ex-club Standard en KV Mechelen bij. Tijdens het tussenseizoen stond hij in de belangstelling van meerdere Belgische clubs, maar voorlopig blijft hij in Qatar.

Het was eind juli 2018 dat Edmilson aankondigde Standard in te ruilen voor het Qatarese Al-Duhail SC. Naast de overduidelijke reden waarom een voetballer naar Qatar zou gaan - het financiële luik - vond Edmilson er ook een levensstijl die hem uitstekend ligt. Een combinatie van zon en strand staan bij velen hoog op het verlanglijstje en zijn kleurrijke outfits passen er helemaal.

Held in bekerfinale

Dat Edmilson zich er goed voelt, vertaalde zich ook op het veld. Zo won zijn ploeg de beker van de prins van Qatar en kroonde hij zich tot matchwinnaar in de finale tegen Al-Sadd. Zijn gekende dribbels en versnelling deden de tegenstander enorm pijn. Met twee doelpunten en een assist schonk Edmilson Al-Duhail de trofee.

Ook in wedstrijden waarin andere spelers zich in de kijker speelden met hun statistieken, werd Edmilson geregeld verkozen tot man van de match. Door zijn prestaties kwam er ook weer belangstelling uit andere landen. Het Engelse Brighton toonde in januari al interesse, maar die transfer ketste af. Tijdens de zomer werd hij in verband gebracht met Standard, AA Gent en Antwerp.

Opnieuw opteerde Edmilson om voorlopig in Qatar te blijven voetballen. "Het is nog te vroeg om naar België terug te keren", klonk het. Het moet zijn dat het leven in Duhail en omstreken te goed is. In een eerder interview had hij al eens laten optekenen: "De mensen bewonderen me hier. Waarom zou ik dan moeten vertrekken?"

Aan de leiding

In de Qatar Stars League staat Al-Duhail na tien speeldagen ook op kop met 26 punten, vier stuks meer dan eerste achtervogler Al Rayyan. Edmilson scoorde onlangs tegen Al-Gharafa en Al Sadd. Gezien zijn potentieel mogen er gerust nog wat doelpunten bijkomen, maar zolang de goede sportieve prestaties aan de aangename levensstijl gekoppeld blijven, trekt Edmilson nog niet meteen weg uit Qatar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties