Analyse OHL heeft op cruciale positie streepje voor op zijn concurrenten in 1B
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Thomas Henry zou zich wel eens kunnen ontpoppen tot kampioenenmaker van OHL

OHL heeft op cruciale positie streepje voor op zijn concurrenten in 1B
Foto: © photonews

OHL probeert in eerste klasse B voor een primeur te zorgen sinds de invoering van het format: de beide periodetitels winnen om zo de promotiefinale te vermijden. Dat lukte tot op heden geen enkele ploeg en is dan ook een loodzware taak. Maar OHL is op een cruciale positie wel in het voordeel.

Namelijk helemaal vooraan. OHL beschikt over een type voetballer waar heel wat ploegen van dromen: een scorende spits. Sowieso enorm belangrijk en zeker in 1B, een competitie waar toch verschillende teams aan mekaar gewaagd zijn, om het verschil te maken. Henry is bovendien veel meer dan enkel een doelpuntenmaker.

De grote verdienste van Henry is dat hij naast zijn scorend vermogen - hij leidt in de topschuttersstand met negen treffers - ook een erg complete spits is. Het ideale aanspeelpunt voor zijn ploegmaats, goed gebruik maken van zijn lichaam, zwervend naar de buitenkanten waar hij ook eens een actie kan maken of de voorzet kan trappen: Henry doet het allemaal.

Offensieve aderlatingen bij Union

Op het einde van de rit kunnen zijn doelpunten wel zwaar gaan doorwegen, want de andere kanshebbers op een periodetitel in 1B hebben niet meteen een spits in huis die hen er wel door sleept. Vooral bij Union is het scorend vermogen een probleem na het vertrek van Niakaté, Selemani en Tau.

Ondanks dat het een ploeg is die vaak kan dreigen, het is het moeilijk in te denken dat Union met een periodetitel aan de haal gaat. Ferber kan wel iets op flankvoorzetten, maar is technisch geen kraan. Ook de Noor Haugen heeft slechts enkele doelpunten achter zijn naam.

In Westerlo vooral lonken naar Abrahams

In Westerlo kunnen ze rekenen op Kurt Abrahams om in een goede dag voor de doelpuntenproductie te zorgen, maar diep in de spits is het nog wachten tot Igor Vetokele zijn beste niveau weer weet te halen. Er is echter geen garantie dat dit nog gebeurt. Ambroise Gboho is ook niet die doelpuntenmachine en kampt momenteel met blessureleed.

Dat Virton het zo goed doet, heeft het vooral te danken aan het feit dat het statistisch over de beste verdediging beschikt. Bij Beerschot hebben ze met Marius Noubissi ook wel een speler in huis die het potentieel heeft om de rol van sterke spits in te vullen.

Staat de echte Noubissi nog op?

Dat heeft hij vorig seizoen bewezen, maar tot dusver maakt de Kameroener een veel minder seizoen door en waren er veel matchen waarin hij eerder passief leek. Toch blijft Noubissi ontzettend populair bij de supporters. Als hij alsnog zijn draai kan vinden, kan dat zich ook vertalen in de uitkomst van de tweede periode. Al zullen ze bij OHL hun spits voor niemand willen inruilen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

1e klasse B

Nieuwste reacties