KV Oostende wacht al langer dan een jaar op een clean sheet in de reguliere competitie
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 3 reacties

De laatste clean sheet van KV Oostende in de reguliere competitie dateert van 8 december 2018

KV Oostende wacht al langer dan een jaar op een clean sheet in de reguliere competitie
Foto: © photonews

KV Oostende leek lang op weg naar een puntendeling en een wedstrijd zonder tegendoelpunten op bezoek bij Eupen, maar in minuut 78 scoorde Embalo de enige goal van de match. Als KVO zondag tegen Gent thuis de nul niet kan houden, wachten ze al een jaar op een clean sheet tegen een eersteklasser.

KV Oostende moet dit seizoen minstens twee keer scoren om te winnen, want de rangen gesloten houden en geen tegendoelpunt slikken zit er niet in. Elke match moest Dutoit of Ondoa één bal of meer uit zijn netten vissen, behalve in de bekermatch op het veld van tweede amateurklasser Mandel United.

In de competitie lukte het dit jaar nog niet. In totaal slikte de kustploeg 34 goals in de competitie. Alleen de nummers laatste en voorlaatst Waasland-Beveren (37) en Cercle Brugge (41) kunnen slechtere defensieve cijfers voorleggen.

Dit kalenderjaar hielden de Kustboys verder een keer de netten schoon. Op speeldag 5 van play-off 2 kwamen Westerlo en Oostende niet verder dan een 0-0 gelijkspel in het Kuipje, maar dat was vooral omdat de Kemphanen verzuimden hun talrijke kansen te verzilveren.

Slachtoffer Lokeren

De laatste clean sheet tegen een eersteklasser dateert van 19 december 2018, toen Richairo Zivkovic het enige doelpunt scoorde tegen KAS Eupen in de kwartfinale van de Croky Cup. De laatste partij zonder tegendoelpunten in de reguliere competitie is intussen al meer dan een jaar geleden.

Die liet KVO elf dagen voor de 0-1 in Eupen optekenen in de eigen Versluys Arena tegen Sporting Lokeren, de degradant van dat jaar. Fernando Canesin was toen de held. De laatste clean sheet op verplaatsing in de reguliere competitie was ook tegen Lokeren (0-0) en dateert van 27 oktober 2018.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties