De gevolgen kunnen zwaarder uitvallen voor Man City dan alleen een Europese ban
Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 5 reacties

De gevolgen zouden zwaarder kunnen uitvallen voor Manchester City dan alleen een Europese ban

De gevolgen kunnen zwaarder uitvallen voor Man City dan alleen een Europese ban
Foto: © photonews

Manchester City heeft van de UEFA een bijzonder zware sanctie gekregen wegens het overtreden van de Financial Fair Play regels. Die straf kan de club nog in een veel diepere put brengen.

De twee seizoenen zonder Europees voetbal en de geldboete van 30 miljoen euro die Mancheser City kreeg voor het niet naleven van de Financial Fair Play (leer er hier meer over) zijn op zich al een erg zware straf.

De spelers van Man City met hun honger naar prijzen zouden natuurlijk kunnen beslissen om weg te gaan als de club geen Europees voetbal speelt. En als de Citizens zonder Kevin De Bruyne, Raheem Sterling, Ederson of Gabriel Jesus vallen is het uiteraard plots een heel ander team. Spelers halen zal bovendien ook moeilijker worden.

Daarnaast is er ook Sheikh Mansour, de rijke eigenaar uit de Verenigde Arabische Emiraten die al jaren naar een Europese trofee lonkt. Hij liet al voor honderden miljoenen in spelers en haalde ook de beste trainers naar Manchester. Hopelijk voor de club raakt zijn geduld niet op...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties