Simeone solliciteert naar job van Argentijns bondscoach en... deelt steek uit aan Cristiano Ronaldo
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 1 reacties

Diego Simeone wil ooit bondscoach van Argentinië worden

Simeone solliciteert naar job van Argentijns bondscoach en... deelt steek uit aan Cristiano Ronaldo

Atlético Madrid-coach Diego Simeone heeft nog maar eens bevestigd dat hij op een dag de Argentijnse nationale ploeg zou willen coachen. Om zijn sollicitatie kracht bij te zetten loofde hij Lionel Messi, en deelde hij meteen een steek uit naar diens rivaal Cristiano Ronaldo.

In een door de Argentijnse voetbalbond (AFA) georganiseerd interview met voormalig ploeggenoot bij La Albiceleste Sergio Goycochea zei hij: “Alles komt op het juiste moment en op de juiste plek. Ik twijfel er niet aan dat ik op een bepaald moment, als de situatie dat toelaat, die kans ga krijgen.”

Gevraagd door Goycochea om te kiezen tussen Lionel Messi en Diego Maradona, zei Simeone dat ze erg verschillend zijn. “De ene is een doelpuntenmachine. Door hem heb ik geregeld geleden de voorbije jaren. De andere is de verpersoonlijking van het Argentijns voetbal. Het lijkt erop dat Messi meer recent uit zijn schulp is gekomen. Diego had daar nooit een probleem mee. Ze hadden samen kunnen spelen.”

Cristiano Ronaldo zou Simeone echter niet in datzelfde elftal opnemen. “Er zouden gaten vallen. Ik zeg altijd dat het oké is als er één niet loopt. Als er twee niet lopen, is dat een probleem. Als er drie niet lopen, dan is het onmogelijk...”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties