Applaus in lege stadions? In Spanje zal er tijdens wedstrijden geapplaudisseerd worden als eerbetoon aan zorgverleners

Jens Nimmegeers
| 2 reacties
Applaus in lege stadions? In Spanje zal er tijdens wedstrijden geapplaudisseerd worden als eerbetoon aan zorgverleners
Foto: © photonews

In Spanje herstart de competitie op 11 juni. En dat zal het ook doen zonder fans, al kunnen die wel applaudisseren.

Via een speciale website kunnen supporters applaus laten weerklinken in de stadions. Vanaf minuut twintig zal dit dan afgespeeld worden, als eerbetoon aan de zorgverleners.

Dat maakte de grote baas van La Liga, Javier Tebas, zelf bekend. Via het applaus kunnen supporters zowel hun ploeg steunen als de zorgverleners, die maandenlang hebben gestreden tegen Covid-19. 

"Het voetbal is niet compleet zonder supporters. Door omstandigheden zal de competitie binnenkort hervatten, maar dat zal dan zonder supporters zijn. Via deze weg kunnen zij hun ploeg toch nog aanmoedigen én hun steun betuigen aan de zorgverleners, de helden van de afgelopen periode", liet Tebas verstaan.

Het zal niet hetzelfde zijn als met supporters, al wil Tebas dat niet gezegd hebben. "We willen dat de supporters zich nauw verbonden voelen met hun ploeg. Ze kunnen misschien niet ter plekke aanwezig zijn, maar op deze manier kunnen ze hun ploeg wel steunen. We zijn er zeker van dat de spelers die steun dan ook massaal zullen voelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Primera Division

Nieuwste reacties