Macht van G5 in Raad van Bestuur Pro League gebroken? Ze zou zelfs nog groter kunnen worden
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 10 reacties

Gaat de Raad van Bestuur van de Pro League met twee zitjes uitgebreid worden?

Macht van G5 in Raad van Bestuur Pro League gebroken? Ze zou zelfs nog groter kunnen worden

Er gaat een statutenwijziging komen om de samenstelling van de Raad van Bestuur van de Pro League aan te passen. Eerst diende Mehdi Bayat een voorstel in om de RvB uit te breiden tot 10, maar nu blijkt hij toch zijn kar gekeerd te hebben.

Tot 30 juni bestaat de Raad van Bestuur uit 9 zitjes, waarvan vier voor de G5, vier voor de K11 en 1 voor 1B.  Enkel 1B-vertegenwoordiger Philippe Bormans (Union SG) is veilig, maar de vier vertegenwoordigers van de G5 (Marc Coucke/Anderlecht, Michel Louwagie/AA Gent, Vincent Mannaert/Club Brugge en Bruno Venanzi/Standard) en de vier vertegenwoordigers van de K11 (Mehdi Bayat/Charleroi, Joseph Allijns/KV Kortrijk, Eddy Cordier/Zulte Waregem en Patrick Orlans/Oostende) moeten vervangen worden.

Nadat Vincent Goemaere het overwicht van de G5 in de Raad van Bestuur aanklaagde, kwam Bayat met het voorstel om de RvB uit te breiden naar 10, met een extra zitje voor de K11. Dat werd positief onthaald, maar nu blijkt Bayat toch van gedacht veranderd te zijn. 

Het nieuwe voorstel dat hij doet, zou een uitbreiding met twee zitjes zijn, met een extra zitje voor de G5 en voor de K11. Dus een verdeling 5-5-1. Dat zou voorgelegd worden op de Algemene Vergadering van 7 juli. Dat het voorstel maar lauw ontvangen wordt door de kleinere clubs, mag zich laten raden. Het zou niet alleen de macht van de G5 bestendigen, maar zelfs nog vergroten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties