Braziliaan met 48 caps achter zijn naam wil voortaan uitkomen... voor China

Jens Nimmegeers
| 4 reacties
Braziliaan met 48 caps achter zijn naam wil voortaan uitkomen... voor China
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als het van Oscar zelf afhangt, dan speelt hij voortaan zijn interlands voor China. Dat gaf de Braziliaans international zelf aan.

Toch opvallend, aangezien Oscar al 48 keer uitkwam voor Brazilië. Zo was Oscar zelfs al actief voor Brazilië op het WK 2014 in eigen land. Maar ondertussen dateert zijn laatste interland alweer van november 2015, toen hij vijf minuten mocht meedoen tegen Peru.

"Ik denk erover na om uit te komen voor China. Aangezien ik geen kans meer lijk te maken op een selectie voor Brazilië, vind ik dit wel het overwegen waard. Het maakt in Brazilië niet uit hoe goed ik speel, zolang ik hier actief ben zal ik niet opgeroepen worden."

De FIFA-regels laten het voorlopig niet toe om nog van nationaliteit te veranderen nadat er al in een officiële wedstrijd is aangetreden. De kans dat die regels voor de 28-jarige Braziliaan zullen veranderen, lijkt dan ook klein. Oscar wil graag nog eens naar een internationaal toernooi, maar maakt weinig kans bij Brazilië.

Oscar kwam in 2017 nog voor 60 miljoen euro over van Chelsea. Bij het nationale elftal van China loopt ondertussen al een genaturaliseerde Braziliaan rond met Elkeson. Al staat die nu gekend als Ai Kesen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties