Oefenmatchen: Genk houdt schietoefening, Beerschot krijgt er vier om de oren en hattricks voor De Camargo en Heymans

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 56 reacties
Oefenmatchen: Genk houdt schietoefening, Beerschot krijgt er vier om de oren en hattricks voor De Camargo en Heymans

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Belgische profclubs maken van de interlandbreak gretig gebruik om enkele spelers wat ritme te laten opdoen. Rond de middag kwamen Union, Beerschot, STVV en Westerlo in actie. Ook KV Mechelen, Genk, Anderlecht, Seraing, Cercle Brugge, Waasland-Beveren en Lierse Kempenzonen oefenden vrijdag.

Promovendus Beerschot ontving met Union een club die het voorbeeld van de Mannekes wil volgen en naar 1A wil gaan. De ploegen begonnen met de volgende opstellingen aan de oefenmatch:

Nieuwe aanvallers Suzuki en Eleke kregen dus speeltijd om zich te bewijzen, maar het was een ex-Beerschotter die de aandacht naar zich toetrok: Dante Vanzeir. Hij scoorde de 0-1 vanop de penaltystip en tekende ook voor de 0-3. Brown en Undav kwamen ook nog op het scorebord: 0-4.

Ook Westerlo en STVV oefenden tegen elkaar. De Kemphanen konden in hun eerste twee competitiematchen in 1B niet scoren, maar vrijdag lukte het wel. De match ging echter met 1-2 verloren. Ito en Colidio scoorden voor de bezoekers.

Dit was de opstelling van de Kanaries:

Later op de middag stonden Lierse Kempenzonen en Waasland-Beveren tegenover elkaar. De 4-0 eindstand stond bij de rust al op het scorebord. Efford nam de eerste treffer voor zich, Heymans de overige drie. Hieronder de opstellingen:

Lierse K.: De Smet, Smolders, Berben, El Kababri, Samyn, Allach, Straetman, Petrov, Van Der Veken, Van Geet en Janssen

Cercle Brugge oefende tegen het Franse Dunkerque en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Hotic scoorde het enige Brugse doelpunt. Hij deed dat vanop de penaltystip.

Genk stond 's namiddags tegenover de leider in 1B, Seraing. Het werd een schietoefening voor de Limburgers, die maar liefst zes keer raak troffen. 

Over de wedstrijd tussen Anderlecht en Bayer Leverkusen (1-1) leest u hier meer. KV Mechelen verloor van RKC Waalwijk in een doelpuntrijke partij. Engvall scoorde en De Camargo was zelfs goed voor een hattrick. Toch trok RKC aan het langste eind (5-4).

Ook Eupen trof een tweedeklasser. RWDM kwam op bezoek en trof drie keer raak tegen de Panda's, maar incasseerde zelf ook wel vijf goals. Nieuwkomer Prevljak was meteen trefzeker en ook Rocha scoorde nog eens voor Eupen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties