19-jarig rastalent is één van de absolute attracties van het competitiebegin, maar werd gepasseerd bij nationale beloften: "Hij was toch wat ontgoocheld"

Clint Vens
| 5 reacties
19-jarig rastalent is één van de absolute attracties van het competitiebegin, maar werd gepasseerd bij nationale beloften: "Hij was toch wat ontgoocheld"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De nationale beloften veegden deze week de vloer aan met de Duitse U21. Er is ook bij onze jonge Duivels een grote weelde aan talent. Zo was er zelfs geen plaats voor één van de absolute revelaties van onze competitie.

Nicolas Raskin maakte op zijn zestiende al zijn debuut in de hoogste klasse bij KAA Gent. Daarna geraakte de vinnige middenvelder wat in de vergetelheid terecht, maar bij Standard leeft de youngster onder nieuwbakken coach Montanier nu helemaal op. 

Vista, lef en grinta te koop, maar Raskin lijkt ook op fysiek vlak stappen te hebben gezet. “Nicolas heeft inderdaad meer spiermassa”, zegt zijn broer Maxime in Het Laatste Nieuws.

“Iets wat hij de voorbije maanden heeft ontwikkeld. Weet je: ik voelde tijdens de voorbereiding al dat hij er klaar voor was. Hij krijgt ook het vertrouwen van trainer Montanier. Dat helpt.”

Veel potentieel

Zijn blitzstart bij de Rouches was klaarblijkelijk niet voldoende om beloftecoach Jacky Matthijsen te overtuigen: “Nicolas was toch wat ontgoocheld". Als hij de huidige lijn doortrekt volgt straks ongetwijfeld wel de beloning. 

“Hij heeft veel potentieel”, besluit Maxime. “Ik ben er zeker van dat hij nog veel mensen kan en zal verbazen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties