Manchester City op de dool? Er wordt opnieuw niet gewonnen, troepen van Guardiola starten met amper 4 op 9

Manchester City op de dool? Er wordt opnieuw niet gewonnen, troepen van Guardiola starten met amper 4 op 9

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Leeds United niet zomaar een promovendus is, dat was al duidelijk. Na winst op het veld van Sheffield United mochten de mannen van Bielsa het Manchester City van Guardiola en De Bruyne ontvangen.

Manchester City ging vorige week met 2-5 nog pijnlijk ten onder tegen Leicester City en moest opnieuw de draad oppikken of de andere favorieten voor de titel zouden al een gat kunnen slaan.

Net zoals vorige week kwam City op voorsprong via Raheem Sterling. De assist kwam niet van Kevin De Bruyne, wel van Ferran Torres. Het eerste kwart werd volledig gedomineerd door City. Maar vanaf dan sloeg het helemaal om en kwam Leeds meer en meer in de wedstrijd.

Al moesten ze tot de 60e minuut wachten voor ze op gelijke hoogte kunnen komen. Een corner wordt niet goed weggewerkt door Ederson en daardoor kan Rodrigo binnenwerken.

Daarna krijgt Sterling nog een uitstekende kans op de winning goal maar hij twijfelt te lang. Ook Bamford kreeg namens Leeds nog de 2-1 aan de voeten maar Ederson lag in de weg.

Zo blijft Manchester City achter met 4/9, niet het seizoensbegin waar ze van droomden. Everton is leider in Engeland met 12/12, Leicester City en Liverpool kunnen zondag op gelijke hoogte komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties