U21 Rode Duivels spelen gelijk tegen de hoofdmacht van Genk: laatste rechte lijn richting belangrijke kwalificatiewedstrijd
Seppe Frans
| 6 reacties

Genk speelt 2-2 gelijk in oefenwedstrijd tegen Jonge Rode Duivels

U21 Rode Duivels spelen gelijk tegen de hoofdmacht van Genk: laatste rechte lijn richting belangrijke kwalificatiewedstrijd
Foto: © photonews

Dinsdag staat er voor onze Jonge Duivels een belangrijke affiche op het programma. De troepen van Jacky Mathijssen moeten op de laatste speeldag van de EK-kwalificaties naar Bosnië. Er moet gewonnen worden want een tweede plaats lijkt het hoogst haalbare. Maar die kan ook nog een ticket opleveren.

Voor de clubs is het een welgekomen rustperiode. Terwijl de meeste spelers weer naar hun land keren voor de komende interlands, is het voor de achterblijvers belangrijk om ritme te behouden. Zo oefende KRC Genk vrijdagmiddag tegen de beloften van onze Rode Duivels. 

Het werd een aangename pot voetbal. Behalve de acht internationals ontbraken bij Genk ook nog Vukovic, Cuesta, Wouters en man in bloedvorm Bongonda. Ook de Limburgers speelden met een jonge ploeg, onder meer Bryan Limbombe, Pierre Dwomoh en Luca Oyen verzamelden er minuten. Bryan Heynen startte als aanvoerder aan de wedstrijd. Rubin Seigers speelde zijn eerste wedstrijd in 11 maanden.

Dessers en Daehli aan het kanon

Bij de Jonge Duivels stonden ondermeer Wout Faes, Marco Kana, Daouda Peeters, Loïs Openda en kersvers Rode Duivel Charles De Ketelaere aan de aftrap. 

De eindstand werd 2-2. Voor de U21 wisten Dante Vanzeir (ex-Genk) en Jelle Bataille (KV Oostende) te scoren. Genk kwam tweemaal op achterstand, maar kwam via treffers van Cyriel Dessers en Daehli weer op gelijke hoogte.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties