Schotland nog niet zeker groepswinnaar na verlies tegen Slowakije, ex-Club Bruggespeler scoort voor zijn land

Schotland nog niet zeker groepswinnaar na verlies tegen Slowakije, ex-Club Bruggespeler scoort voor zijn land
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Afgelopen weekend profiteerden de Schotten van het nieuwe Nations League-systeem door zich te kwalificeren voor het Europees kampioenschap komende zomer. Zondagmiddag konden ze een grote stap zetten richting de eindfase om zich te kwalificeren voor het WK.

Want Schotland kwam tegen Slowakije niet tot scoren en verloor met 1-0 bij de Slowaken. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Jan Gregus na een halfuur. 

In de groepsstand blijft Schotland steken op 10 punten en kan Tsjechië bij winst tegen Israël op één punt van Schotland komen. Als de Israëli's winnen, komen ze zelf tot op twee punten van Schotland.

Op de laatste speeldag nemen Israël en Schotland het tegen elkaar op, Tsjechië speelt dan thuis tegen buurland Slowakije.

Groepswinst levert niet automatisch een plek op voor de play offs om zich te kwalificeren voor het WK, de UEFA heeft er opnieuw heel wat regeltjes en uitzonderingen aan vastgehangen.

Noord-Macedonië

Slowakije-Schotland was niet de enige partij zondagmiddag, ook in Noord-Macedonië werd er gespeeld. Ze namen het op tegen Estland. 

Trickovski (ex-Club Brugge en ex-Waasland-Beveren) maakte de 1-0. Estland kwam langszij via Sappinen maar Stojanovski kon de overwinning toch nog binnenhalen voor de thuisploeg.

In de groepsstand loopt Noord-Macedonië uit op Georgië en Armenië, maar zij moeten nog tegen elkaar spelen later op de dag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nations League B

Nieuwste reacties