🎥 Rondje Europa: Solskjaer vermijdt nieuw gezichtsverlies, spektakelstuk in Duitsland en een nieuwe leider in La Liga

Seppe Frans

Zaterdag stonden er ook in de andere topcompetities van Europa enkele aantrekkelijke wedstrijden op de agenda. Hieronder een overzicht.

Juventus 2–1 Torino

Zaterdag stond in de Serie A de Turijnse derby op het programma. Beide ploegen kenden een moeilijke start van het seizoen. Landskampioen Juventus morste al enkele keren dure punten, Torino verkeert dan weer in degradatiegevaar.

Torino kwam al vroeg op voorsprong via een treffer van Nicolas N’Koulou. De reactie van de thuisploeg liet even op zich wachten. Juan Cuadrado scoorde van net buiten het strafschopgebied, maar zijn doelpunt werd afgekeurd door de VAR.

Ondanks de degradatiezorgen bij de bezoekers leidde Torino heel de wedstrijd. Het leek zelfs even te dromen van een stunt. Maar de ommekeer van de thuisploeg kwam er toch. De pas ingevallen Mckennie scoorde een kwartier voor tijd het eerste Amerikaanse doelpunt bij De Oude Dame. Vlak voor affluiten schonk aanvoerder Leonardo Bonucci Juventus alsnog de late zege.

West Ham United 1– 3 Manchester United

Na het 1-3 verlies tegen Paris Saint-Germain in de Champions League stond er opnieuw druk op de ketel bij trainer Solskjaer. De Noor zakte bijna door zijn stoel toen Soucek de thuisploeg simpel op voorsprong bracht. Manchester United ontsnapte aan erger. Sebastien Haller ging mooi rond doelman Dean Henderson en leek de score te gaan verdubbelen. Maar de Fransman ging op pijnlijke wijze onderuit.

Een misser die West Ham uiteindelijk zuur opbreekt. In de tweede helft kon Manchester United een vuist maken en boog het de achterstand om naar een 1-3 overwinning. Paul Pogba bracht met een heerlijk afstandsschot de bordjes weer op gelijke hoogte. Ook jeugdproducten Marcus Rashford en Mason Greenwood pikten hun doelpuntje mee.

Ondanks de slechte start van het seizoen verschijnt Manchester United plots weer in de top vier.

FC Bayern München 3–3 Leipzig

In Duitsland stond er zaterdag met FC Bayern München en Leipzig een aantrekkelijke topper op het programma. De nummer één en twee uit de rangschikking maakten er een spektakelstuk van. Voor de rust vielen er al maar liefst vier doelpunten. Ondanks een vroege achterstand brachten Thomas Muller en de 17-jarige youngster Jamal Musiala de Rekordmeister op voorsprong. Nog voor de rust scoorde Justin Kluivert de gelijkmaker.

Leipzig leek zelfs even op weg naar een stunt na een doelpunt van Emile Forsberg, maar Thomas Muller legde met zijn tweede treffer van de avond de 3-3 eindstand vast.

Atlético Madrid 2–0 Real Valladolid

Atlético Madrid, zonder de geblesseerde Yannick Carrasco, won comfortabel met 2-0 tegen Real Valladolid. Thomas Lemar en Marcos Llorente schoten Los Colchoneros met hun treffers naar de leidersplaats in La Liga.