Reactie KVO-Coach Alexander Blessin zag ondanks nieuwe nederlaag toch positieve dingen tegen Anderlecht: "Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar er waren mogelijkheden"

Alyssa Saliou vanuit Lotto Park
| 17 reacties
KVO-Coach Alexander Blessin zag ondanks nieuwe nederlaag toch positieve dingen tegen Anderlecht: "Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar er waren mogelijkheden"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een nieuwe nederlaag voor KV Oostende, maar coach Alexander Blessin zag vandaag toch ook enkele mogelijkheden.

Coach Alexander Blessin zag zijn ploeg vechten tot het einde, maar desondanks hun strijdlust konden ze geen puntje meer uit de brand slepen in het Lotto Park.

"Vandaag was er meer mogelijk voor ons. Maar we leden veel te vaak dom balverlies, we speelden te veel naar achter. Zo kwamen we in de moeilijkheden. We moeten gewoon simpel spelen. Wanneer je tegen een team met snelheid zoals Anderlecht speelt, is het altijd moeilijk verdedigen. Maar vandaag lag het probleem voornamelijk in de opbouw."

Rode kaart:

De rode kaart was het kantelmoment. We begonnen simpel en zuiver te spelen. We creëerden meer kansen en deden dingen die eerst niet lukten. Had Gueye die goal binnen gekregen dan hadden we een volledige andere match. En dan ga je hier wel weg met een puntje. Het was zeker niet onze beste match, maar er waren toch mogelijkheden."

Wedstrijd tegen Eupen uitgesteld?

"We hopen dat we tegen de volgende wedstrijd Kevin Vandendriessche terug kunnen recupereren, want Gueye lijkt last te hebben van zijn heup."

Het is nog maar de vraag als de Kustboys zullen kunnen spelen. Eupen heeft namelijk te lijden onder een corona-uitbraak in de kern. Maar liefst 18 mensen blijken besmet bij de club uit de Oostkantons: 13 spelers en 5 stafleden. Clubs kunnen om uitstel vragen als minimum 7 spelers getroffen zijn door het virus. De wedstrijd van Eupen tegen Genk die normaal gezien op dezelfde avond als Anderlecht en KV Oostende gingen spelen, is alvast afgelast. Over de afgelasting van wedstrijd tegen KVO wordt eerstdaags beslist. Jelle Bataille hoopt alvast te kunnen spelen.

"Ik hoop zeker dat we zullen kunnen spelen. Naar mijn gevoel is het beter om veel wedstrijden kort na elkaar hebben dan een weekje rust te krijgen terwijl de andere clubs wel verder spelen. Zo blijven we ook in dat ritme."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties