Marktwaarde van Jérémy Doku in enkele maanden meer dan verdubbeld
Bjorn Vandenabeele
| 23 reacties

Marktwaarde van Jérémy Doku bij Rennes in enkele maanden meer dan verdubbeld

Marktwaarde van Jérémy Doku in enkele maanden meer dan verdubbeld
Foto: © photonews

Jérémy Doku is volgens het Zwitserse sportonderzoeksbureau CIES plots veel meer waard dan deze zomer. Daarmee behoort hij tot de duurste spelers in Europa.

Het Zwitserse CIES schat de marktwaarde van Jérémy Doku ondertussen op 65,4 miljoen euro. Daarmee is hij de vierde duurste Belg in de lijst. 

Elk jaar publiceert CIES een overzicht van de marktprijs van topvoetballers uit de vijf belangrijkste Europese competities. Marcus Rashford van Manchester United heeft met 165,6 miljoen euro de grootste waarde. 

Doku verhuisde deze zomer van Anderlecht naar het Franse Rennes voor 27 miljoen euro, maar zijn waarde zou nu al meer dan het dubbele zijn. Hij behoort daarmee bij de 70 duurste spelers van Europa en is meer waard dan Ronaldo en Messi. En dat voor iemand die nog geen enkele goal scoorde in de Franse competitie. 

Beste Belg is Romelu Lukaku, hij staat op een 26ste plaats met een waarde van 97,6 miljoen euro. Eden Hazard ging er flink op achteruit, hij valt uit de top 100 is slechts tussen de 20 tot 30 miljoen euro waard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties