Ook Beerschot voelt de gevolgen van de coronacrisis: "Er zat meer in"

Ook Beerschot voelt de gevolgen van de coronacrisis: "Er zat meer in"

Volg Beerschot nu via WhatsApp!

De coronacrisis kent geen kleur. Geen enkele voetbalclub wordt gespaard. Overal voetballen ze al heel het seizoen achter gesloten deuren en dat heeft gevolgen. Bij Beerschot zouden ze bijvoorbeeld zes tot zeven miljoen euro aan inkomsten mislopen. Het gemis van de supporters is groot.

Bestuurder Jan Van Winckel meldde aan Het Laatste Nieuws dat ze op 't Kiel zonder de pandemie gelanceerd zouden zijn. “Ons abonnementenrecord werd verbroken, met Yelo kregen we er een grote shirtsponsor bij en er is een enorme wachtlijst voor onze VIP-boxen in het stadion. En dat terwijl we de prijzen voor zo’n VIP-box net hadden verdubbeld. Op vlak van ‘hospitality’ waren we heel goed bezig. Maar er zat dus meer in", aldus Van Winckel

De situatie vraagt nu om bijkomende investeringen. Mocht de pandemie niet gebeurd zijn dan zouden we dat geld ergens anders in gestoken hebben. 

Kan Beerschot die financiële domper wel aan? Van Winckel stelt gerust: “We kunnen deze tegenvaller dragen. Onze aandeelhouders dekken alles af. Het nodige geld is trouwens al beschikbaar gesteld.”

Stadion

Daarnaast liet het bestuurslid ook nog vallen dat er nog steeds twee pistes zijn die ze kunnen bewandelen in het stadiondossier: Een verhuis naar Petroleum Zuid die gepaard gaat met de opbouw van een gloednieuw stadion of een serieuze renovatie van het huidig Olympisch Stadion. “Dat laatste zou wel erg grote investeringen vergen, die we alleen kunnen doen als de stad (die eigenaar is van het stadion, red.) ons een langdurige concessie geeft. We spreken dan over vijftig of 99 jaar”, zegt Van Winkel. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties