De ongeslagen reeks van Koen Casteels (Wolfsburg) is voorbij: De Rode Duivel werd vandaag twee keer geklopt

Sam Milde

Geen achtste clean sheet op rij voor Koen Casteels in de Bundesliga. De Wolfsburg-doelman moest zich vandaag tegen Hoffenheim twee keer omdraaien. Na 673 minuten zijn netten te hebben schoongehouden is er dus een einde gekomen aan de straffe reeks van de Rode Duivel.

Na zeven minuten spelen wist Baumgartner de score te openen voor Hoffenheim tijdens het competitieduel met Wolfsburg. Van de ene moment op de andere kwam er een einde aan de knappe reeks van Casteels. Wolfsburg kwam nog even gelijk na een doelpunt van Weghorst maar uiteindelijk bezegelde Kramaric al in de 41e minuut het lot van Casteels en co. De wedstrijd eindigde op 2-1 in het voordeel van Hoffenheim.

Record

Door het doelpunt van Baumgartner grijpt de Rode Duivel dus naast het record van Timo Hildebrand dat al sinds 2003 standhoudt. De gewezen doelman van Stuttgart wist toen maar liefs 885 minuten de nul te houden wat goed was voor de langste ongeslagen reeks ooit in de geschiedenis van de Bundesliga