Waarom Dendoncker bijna niet doorgebroken was bij RSC Anderlecht

Waarom Dendoncker bijna niet doorgebroken was bij RSC Anderlecht
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht had het zeven jaar geleden niet echt hoog op met Leander Dendoncker. In 2014 was hij bijna geruild voor een andere speler in de Jupiler Pro League.

Anderlecht had zijn twijfels bij Dendoncker, hij moest het onderspit delven voor Tielemans. “Leander werd niet beschouwd als een speler met RSCA-dna”, zegt Besnik Hasi aan HLN. “Iedereen was verliefd op Youri. Zijn controle, zijn elegantie… Maar moet je elf spelers als Tielemans hebben? Dendoncker maakte indruk met z'n loopvermogen. Bij een beeptest ging hij altijd mee tot het einde. Ook tegen grote namen.”

Tielemans debuteerde als zestienjarige onder trainer John Van den Brom bij de A-kern van RSC Anderlecht. Dendoncker kwam toen nog niet in aanmerking voor een stap meer. In 2014 wilde Anderlecht Dendoncker zelfs van de hand doen.

Hasi zegt dat Anderlecht Dendoncker wilde ruilen voor Thorgan Hazard, toen nog aan de slag bij Zulte Waregem. Alles was zo goed als rond, maar Hasi greep in. “Stel je voor: Dendoncker was bijna gratis vertrokken naar Waregem. Ik heb echt met de directie gevochten opdat hij zou blijven. Aan Leander beloofde ik het seizoen erna speelkansen.”

Die kreeg hij en Hasi vroeg hem zelfs nog wat meer. “Af en toe vroeg ik Leander om wat meer rotzakje te zijn en eens zijn voet te zetten. Hij zei vaak dat dit zijn stijl niet was, maar leerde het toch”, besluit Hasi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties