Wat mogen we verwachten op het WK van gastland Qatar?

Jelle Ruts
| 1 reacties
Wat mogen we verwachten op het WK van gastland Qatar?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Qatar moet als gastland van het WK in 2022 geen kwalificatierondes spelen. Toch speelt Qatar tegen de tegenstanders van groep A. Ze willen hun zo ook voorbereiden op het WK en een afgang vermijden.

Ter voorbereiding van het WK heeft Qatar zich een beetje in groep A gewurmd in de kwalificatieronde. Als gastland moeten ze geen kwalificatieronde spelen, maar ze willen hun natuurlijk wel zo goed mogelijk voorbereiden. In groep A zitten vijf landen:  Portugal, Servië, Ierland, Luxemburg en Azerbeidzjan. Elke speeldag is er dus een land dat geen wedstrijd heeft. Tegen dat land speelt Qatar dan telkens een oefenwedstrijd. Gisteren speelden ze in eigen huis tegen Luxemburg. 

Luxemburg staat op plaats 98 in de FIFA wereldranking, terwijl Qatar 58ste staat. Dat verschil was op het veld niet te merken. Mohammed Muntari zette Qatar na twaalf minuten al op voorsprong. Qatar speelde nadien niet veel meer klaar. Luxemburg had zelfs 61% balbezit en had nog enkele grote kansen. De kwaliteiten van Qatar zijn dus zeer bedenkelijk. Ze nu al afschrijven om het degelijk te doen op het WK is te vroeg. We wachten beter de volgende wedstrijden af tegen Azerbeidzjan en Ierland om er conclusies aan vast te hangen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties