Bondscoach geeft meer uitleg over situatie van Vermaelen en Carrasco: "Selectie voor EK niet in gevaar"

Bondscoach geeft meer uitleg over situatie van Vermaelen en Carrasco: "Selectie voor EK niet in gevaar"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bondscoach Roberto Martinez mocht enkele plannen de vuilbak inwerpen nadat Thomas Vermaelen en Yannick Carrasco afhaakten. Hij gaf vrijdagmiddag wat meer uitleg.

Vermaelen is terug naar Japan, wat eigenlijk voorzien was voor na de match tegen Tsjechië. "Het was de bedoeling dat Thomas twee keer een helft ging spelen", geeft Martinez toe. "Maar de wedstrijd tegen Wales heeft wat schade aangericht en hij heeft wat extra tijd nodig om te herstellen. Hem laten blijven zou het gecompliceerder maken om in Japan in quarantaine te moeten."

"Of het een ontgoocheling is? De ontgoocheling was vooral dat we hem een jaar niet zagen. Maar dit brengt zijn mogelijke selectie voor het EK niet in gevaar. In de 45 minuten tegen Wales zag ik van hem wat ik wou zien. Ik waardeer de inspanning van Thomas om naar hier te komen. En ik bedank Kobe Vissel voor de goeie samenwerking."

Ook Yannick Carrasco gaat niet mee naar Tsjechië. "Hij blesseerde zich bij Atlético aan de enkel en de medische staff vond hem nog niet fit genoeg. Hij blijft in België om te werken en zou dinsdag moeten kunnen spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

WK

Nieuwste reacties