Raskin werpt blik op zijn (prille) carrière tot nu toe: "Geen spijt van passages bij Anderlecht en Gent"
Wietse De Smet
| 0 reacties

Raskin werpt blik op zijn (prille) carrière tot nu toe

Raskin werpt blik op zijn (prille) carrière tot nu toe: "Geen spijt van passages bij Anderlecht en Gent"
Foto: © photonews

Het was al een moeilijk seizoen voor Standard. Als het wat tegenzit spelen ze straks zelfs geen play-off 2. Wel positief voor Standard: de ploeg uit Luik heeft een echt talent ontdekt. De naam? Nicolas Raskin.

Nicolas Raskin is een rasechte Luikenaar. Hij begon als kleine jongen te voetballen bij Standard en brak sinds dit jaar echt door bij de hoofdmacht. Toch heeft Raskin niet altijd bij Standard gespeeld.

Anderlecht en Gent

Op zijn veertiende ruilde de middenvelder de jeugdopleiding van Standard voor die van Anderlecht. Twee jaar later verhuisde hij naar Gent om daar bij de A-kern te gaan spelen. Raskin maakte zelfs zijn profdebuut bij Gent, tijdens een invalbeurt tegen Sint-Truiden.

De doorbraak

Uiteindelijk keerde hij toch terug naar zijn thuisbasis in Luik, waar hij uiteindelijk doorbreekt bij de eerste ploeg. “De passages bij Anderlecht en Gent hebben mij vooruitgeholpen als voetballer en als mens. Ik heb er zeker geen spijt van”, blikt de twintigjarige Luikenaar terug in Le Talk RSCL.

“Door die periodes in mijn leven moest ik al van jongs af aan zelfstandig leren worden. Dat heeft mij gevormd tot wie ik nu ben. Ik wist wel dat ik echt moest slagen bij Standard”, aldus Raskin.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties