Flikt Waasland-Beveren het weer? Vanavond valt het doek over wie er (sportief) degradeert

Wietse De Smet
| 2 reacties
Flikt Waasland-Beveren het weer? Vanavond valt het doek over wie er (sportief) degradeert
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag valt het doek over onze hoogste voetbalklasse. Welke ploegen spelen er play-off 1 en play-off 2? En vooral wie degradeert er (sportief) vanavond? Zakt Waasland-Beveren, of komen de Wase ontsnappingskoningen opnieuw weg?

Moeskroen staat voor een moeilijke opgave, ze moeten naar het veld van Club Brugge. Als ze een punt pakken in Jan Breydel zijn ze zeker van het barrageduel tegen Seraing. Als de Walen omstreeks 19u45 verliezen, moeten ze hopen dat hun concurrenten uit Beveren niet gaan winnen in Leuven, anders zakt Moeskroen rechtstreeks naar 1B.

De kans dat Moeskroen wint, is statistisch gezien klein. Club Brugge speelt thuis en als Club wint, vatten ze play-off 1 aan met acht punten voorsprong. Voor de Bruggelingen is het dus nog een match mét inzet.

Bij Waasland-Beveren moeten ze dus hopen op een overwinning van de competitieleider. Zelf moeten ze de drie punten meenemen uit Leuven, anders is het over en uit voor de Waaslanders. Tenzij ze zich weer op een of andere manier redden via de rechtbank natuurlijk. Als het meezit voor de leeuwen, kunnen ze zich vanavond plaatsen voor het barrageduel tegen Seraing.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties